Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SLES

SLES Satış ve Tedariki

SLES Sodyum Loril Eter Sülfat satışı ve süreç danışmanlığı için bizi arayın.

0 (216) 510 56 16

Konu Başlıkları

SLES nedir?

Sodyum lauril eter sülfatın (SLES) kabul edilen bir kontraksiyonu olan Sodyum lauret sülfat (SLES), sabun, şampuan, diş macunu gibi birçok kişisel bakım ürününde bulunan anyonik bir deterjan ve yüzey aktif maddedir. SLES, uygun fiyatlı ve çok etkili bir köpürme maddesidir. SLES, sodyum lauril sülfat (SLS), amonyum lauril sülfat (ALS) ve sodyum pareth sülfat, birçok kozmetik üründe temizleme ve emülsifiye edici özellikleri nedeniyle kullanılan yüzey aktif maddelerdir. Hurma çekirdeği yağı veya hindistancevizi yağından elde edilir. Suda çözünebilen, su ile kaynama noktası aynı olan bir maddedir. Ayrıca metil ve etil alkol içerisinde de çözünebilir.

Kimyasal formülü CH3 (CH2)11(OCH2CH2)nOSO3Na’dır. Bazen n ile temsil edilen sayı, örneğin laureth-2 sülfat gibi adda belirtilir. Ürün, etoksil gruplarının sayısında heterojendir; burada n, ortalamadır. Laureth-3 sülfat ticari ürünlerde yaygındır. Ticari olarak %30 ve %70 konsantrasyonlarda satılmaktadır. Kullanım alanı doğrultusunda ihtiyaca bağlı olarak edinilecek konsantrasyon oranı belirlenir.

Diğer birçok deterjan gibi, SLES de tahriş edicidir. Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan deneylerde SLES’in göz veya cilt tahrişine neden olduğu gözlenmiştir.

SLES nasıl üretilir?

SLES, endüstriyel olarak hurma çekirdeği yağı veya hindistancevizi yağından üretilen dodesil alkolün etoksilasyonu ile hazırlanır. Elde edilen etoksilat, sodyum tuzuna dönüştürülerek nötrleştirilen sülfürik asidin yarı esterine dönüştürülür. İlgili yüzey aktif madde sodyum lauril sülfat (aynı zamanda sodyum dodesil sülfat veya SDS olarak da bilinir) benzer şekilde ancak etoksilasyon aşaması olmadan üretilir. SLS ve amonyum lauril sülfat (ALS), tüketici ürünlerinde SLES’in yaygın olarak kullanılan alternatifleridir.

SLES görünümü nasıldır?

Akışkan, sarımsı renkte, macunumsu yapıdadır.

SLES moleküler formülü nedir?

Moleküler Formülü: CH3 (CH2)11(OCH2CH2)nOSO3Na

SLES hangi sektörlerde kullanılır?

  • Temizlik sektörü
  • Kişisel Bakım ve Temizlik Ürünleri
  • Petrol Sanayii
  • Deri işleme endüstrisi
  • Tekstil sektörü

SLES kullanım alanları (prosesleri) nelerdir?

  • Diş macunlarında SLES kullanılır.
  • Temizlik malzemelerinde, elde yıkama ve makine bulaşık deterjanlarında kullanılır.
  • Köpükleştirici etkisi sayesinde yüzey aşındırıcılığını azaltması özelliği ile sabunlarda, şampuanlarda, banyo ve duş jellerinde kullanılır.
  • Petrol üretim sanayiinde yağlayıcı kimyasal madde olarak SLES’den faydalanılır.
  • Deri endüstrisinde yağlayıcı özelliği nedeniyle kullanılır.
  • Tekstil sektöründe boyama ve baskı aşamalarında kullanılır.
  • Cilt bakım kremlerinin imalatında SLES kullanılır.
  • Kayganlaştırıcı ve köpürücü özelliği nedeniyle tünel açma makinelerinin kullanıldığı alanlarda faydalanılır.
  • Halı yıkama şampuanlarında kullanılır.

SLES Satış Fiyatı nedir?

Güncel SLES satış fiyatlarını öğrenmek için bizi arayabilir, en uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

SLES Nerelerden Alınabilir?

SoleChem Kimya olarak SLES satışı ve tedariki yapmaktayız.