Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sıvı Parafin

Sıvı Parafin Satış ve Tedariki

Sıvı Parafin (Likit Parafin) satışı ve süreç danışmanlığı için bizi arayın.

0 (216) 510 56 16

Sıvı (Likit) Parafin nedir?

Paraffinum Liquidum veya Rus mineral yağı olarak da bilinen sıvı parafin, kozmetik ve tıpta kullanılan çok yüksek oranda rafine edilmiş bir mineral yağdır. Kozmetik veya tıbbi sıvı parafin, yakıt olarak kullanılan parafin ile karıştırılmamalıdır. Petrolden elde edilen doymuş hidrokarbonlardan oluşan şeffaf, renksiz, neredeyse kokusuz ve yağlı bir sıvıdır.

Parafinum perliquidum terimi bazen hafif sıvı parafini belirtmek için kullanılırken, parafinum subliquidum terimi bazen daha kalın bir mineral yağı belirtmek için kullanılır.

Sıvı (Likit) Parafin nasıl üretilir?

Likit parafin, petrolden elde edilen doymuş hidrokarbonlardan üretilir. Parafin mumları yüzde 3 ila 20 oranında yağ içerirler. Parafini saflaştırma işlemi için sülfürik asit ve kilden faydalanılır. Bu işlem ile tat ve kokuda iyileştirme sağlanabilir.

Sıvı (Likit) Parafin görünümü nasıldır?

Şeffaf, renksiz ve yağlı bir sıvıdır.

Sıvı (Likit) Parafin moleküler formülü nedir?

Moleküler Formülü: CnH2n+2

Sıvı (Likit) Parafin hangi sektörlerde kullanılır?

  • Medikal
  • Kozmetik
  • Tekstil

Sıvı (Likit) Parafin kullanım alanları (prosesleri) nelerdir?

  • Sıvı parafin, öncelikle tıpta pediatrik bir müshil olarak kullanılır ve kabızlığın giderilmesi için oldukça fazla kullanılan bir tedavidir.  Titrasyon kolaylığı nedeniyle ilacın sentezlenmesi uygundur. İlaç, dışkıyı yumuşatma etkisi gösterir ve bağırsağı yağlı bir filmle kaplar. Bu nedenle basur (hemoroid) gibi belirli durumların neden olduğu ağrıyı azaltır. Bu özellikler ilacı, yüksek dozlarda veya uzun süreli kullanım gerektiğinde kronik çocukluk çağı kabızlığı ve enkoprezis için ideal kılar.
  • İlacın çocuklar için güvenliği konusunda tam olarak fikir birliğine varılamamıştır. İlaç, Kuzey Amerika ve Avustralya’da çocukluk çağı kabızlığının tedavisi için yaygın olarak kabul edilirken, Birleşik Krallık’ta ilaç çok daha az kullanılmaktadır. İlaç, Amerikan Pediatri Akademisi ve Kuzey Amerika Gastroenteroloji ve Beslenme Derneği tarafından onaylanmıştır ve ikinci kuruluş, onu pediatrik kabızlığın yönetimi için ilk tercih olarak özetlemektedir. Hastanın nörolojik olarak bozulduğu veya olası solunum komplikasyonları nedeniyle potansiyel yutma disfonksiyonunun olduğu durumlarda ilacın kesinlikle kullanılmaması önerilmektedir. Mineral yağ aspirasyonuna bağlı lipoid pnömoni bu nedenle bu ilacın bilinen ciddi bir komplikasyonudur ve uygunsuz mineral yağ kullanımının potansiyel tehlikeleri konusunda tıbbi görevlinin yüksek bir farkındalığı olması gerekir. Bazıları bu riskten dolayı çocuklarda asla kullanılmaması gerektiğini söyleyecek kadar ileri gitmektedir.
  • Sıvı parafin ayrıca (diğerlerinin yanı sıra) Mil-Par ticari adı altında satılan ozmotik bir müshil olarak magnezyum ile kombinasyon halinde de kullanılır.
  • Ek olarak, kapsüller ve tabletler üzerinde bir salma maddesi, bağlayıcı veya yağlayıcı olarak kullanılabilir.
  • Sıvı parafin, nemlendirici ve temizleyici bir maddedir. Bu nedenle kozmetikte birçok cilt ve saç ürünleri içeriğinde kullanılmaktadır. Cilt maskelerinde, el ve ayak bakım ürünlerinde çokça karşımıza çıkar.
  • Sıvı parafinden, ağda sonrası temizleme mendillerinin bileşenlerinden biri olarak da faydalanılır.
  • Likit parafin, tekstil sektöründe bir yalıtım malzemesi olarak kullanılır. Materyallerin su veya havayı geçirmesine engel olur.
  • Ayrıca ipliklerde parafin bir aşınma önleyici madde olarak kullanılır. İpliğe kayganlık sağlayarak sürtünmeye bağlı deformasyonu engeller.

Likit Parafin (Sıvı Parafin) – Parafin Yağı Satış Fiyatı nedir?

Güncel likit parafin satış fiyatlarını öğrenmek için bizi arayabilir, en uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Likit Parafin (Sıvı Parafin) – Parafin Yağı Nerelerden Alınabilir?

SoleChem Kimya olarak likit parafin satışı ve tedariki yapmaktayız.