Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mikrokristalin Selüloz

Mikrokristalin Selüloz Satış ve Tedariki

Mikrokristalin Selüloz satışı ve süreç danışmanlığı için bizi arayın.

0 (216) 510 56 16

Konu Başlıkları

Mikrokristalin Selüloz nedir?

Selüloz, jel selüloz, E460, MCC101 ve MCC 102 gibi isimlerle de bilinen Mikrokristalin selüloz (MCC), rafine edilmiş odun hamuru için kullanılan bir terimdir ve gıda üretiminde tekstüre edici, topaklanma önleyici, yağ ikamesi, emülgatör, genişletici ve hacim artırıcı olarak kullanılır. En yaygın olarak vitamin takviyeleri veya tabletlerde kullanılır. Ayrıca karboksimetilselüloza alternatif olarak virüsleri saymak için plak analizlerinde de kullanılır.

Kararlı bir kimyasal olan mikrokristalin selüloz, yanıcı bir maddedir. Oksitleyici yapıdaki maddelerle uyuşmaz. Suda çözünür değildir.

Dünyada doğal olarak en çok bulunan polimerdir. Doğal olarak oluşan bir polimer, 1-4 beta glikozidik bağ ile bağlanan glikoz birimlerinden oluşur. Bu lineer selüloz zincirleri, bitki hücre duvarlarında birlikte spirallenen mikrofibriller olarak bir araya toplanmıştır.

Her mikrofibril, suda çözünmeyen ve reaktiflere dirençli kristal bir yapı ile sonuçlanan yüksek derecede üç boyutlu iç bağlanma sergiler. Bununla birlikte, daha zayıf iç bağa sahip mikrofibrilin nispeten zayıf bölümleri vardır. Bunlara amorf bölgeler denir; bazıları, mikrofibrillerin tek fazlı yapısı nedeniyle daha doğru bir şekilde çıkık olarak adlandırıldığını iddia ediyor. Kristal bölge, mikrokristal selüloz üretmek için izole edilir.

Mikrokristalin Selüloz ilaç, gıda, kozmetik ve diğer endüstrilerde değerli bir katkı maddesidir. Mikrokristalin selülozun bu tür kullanıma uygunluğunu değerlendirmek için partikül boyutu, yoğunluk, sıkıştırılabilirlik indeksi, durma açısı, toz gözenekliliği, hidrasyon şişme kapasitesi, nem emme kapasitesi, nem içeriği, kristallik indeksi, kristal boyutu ve mekanik özellikler gibi farklı özellikleri ölçülür.

Mikrokristalin Selüloz nasıl üretilir?

Mikrokristalin selüloz, a-selülozdan sentezlenerek kısmen depolimerize olmuş saf selülozdan meydana gelir. Bu madde yüksek ölçüde saflaştırılmış odun hamurunun depolimerizasyonuyla yapılır. Kristal yapıda olan odun hamurunun kristal alanları koruyucu kolloid görevindedir. Ayrıca elde edilecek olan maddenin dispersiyonunu pozitif etkilenmesinden dolayı sodyum karboksi metil selüloz ile birleştirilmektedir. Ardından serme veya püskürtme yöntemleri ile madde kurumaya bırakılır.

Mikrokristalin Selüloz görünümü nasıldır?

Beyaz kristalize kokusuz toz halde bulunur.

Mikrokristalin Selüloz moleküler formülü nedir?

Moleküler Formülü: C14H26O11

Mikrokristalin Selüloz hangi sektörlerde kullanılır?

  • İlaç Sektörü
  • Gıda Sektörü
  • Kozmetik Sektörü

Mikrokristalin Selüloz kullanım alanları (prosesleri) nelerdir?

  • Avrupa Birliği içinde koyulaştırıcı, fiber kaynağı, hacim ve kıvam artırıcı stabilizatör veya emülgatör olarak onaylanan mikrokristalin selüloza E460(i) numarası ve E460 numarası verilmiştir. Örneğin sütlü çikolata üretiminde kıvam artırıcı olarak kullanılarak, daha az süt kullanımı ile kıvamın tutmasını sağlar.
  • Gıda sektöründe bir diğer kullanım alanı dondurulmuş tatlılardır.
  • Mikrokristalin Selüloz kozmetikte aşındırıcı, emici, topaklanma önleyici, sulu viskozite artırıcı, bağlayıcı, hacim artırıcı, emülsiyon stabilizatörü, kayma düzenleyici ve tekstüre edici olarak kullanılmaktadır.
  • Soğuk algınlığına çözüm olarak üretilen ilaçların içeriğinde polivinil alkol, kıvamlaştırma özelliği bulunan Xanthan Gum, dolgu maddesi olarak kullanılan talk ile kullanılır. Ateş düşürücü ilaçların içeriğinde de mevcut olabilir.
  • Tablet formülasyonlarında sıkıştırılabilrilik özelliğinden dolayı çok kullanışlı bir kimyasaldır. Örneğin şarap üretiminde kontrollü fermantasyın yapılması amacıyla salım tabletleri içeriğinde kullanılır.

Mikrokristalin Selüloz Satış Fiyatı nedir?

Güncel mikrokristalin selülöz satış fiyatlarını öğrenmek için bizi arayabilir, en uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Mikrokristalin Selüloz Nerelerden Alınabilir?

SoleChem Kimya olarak mikrokristalin selülöz satışı ve tedariki yapmaktayız.