Doorgaan naar artikel Ga naar hoofdnavigatie Ga naar voettekst

SLES

SLES verkoop en levering

Bel ons voor SLES Sodium Lauryl Ether Sulphate verkoop en procesadvisering.

0 (216) 510 56 16

Onderwerpkoppen

Wat is SLES?

Natriumlaurethsulfaat (SLES), een geaccepteerde samentrekking van natriumlaurylethersulfaat (SLES), is een anionisch detergens en oppervlakteactieve stof die in veel producten voor persoonlijke verzorging zoals zeep, shampoo en tandpasta worden aangetroffen. SLES is een betaalbaar en zeer effectief schuimmiddel. SLES, natriumlaurylsulfaat (SLS), ammoniumlaurylsulfaat (ALS) en natriumparethsulfaat zijn oppervlakteactieve stoffen die in veel cosmetische producten worden gebruikt vanwege hun reinigende en emulgerende eigenschappen. Het wordt gewonnen uit palmpitolie of kokosolie. Het is een in water oplosbare stof die hetzelfde kookpunt heeft als water. Het is ook oplosbaar in methyl- en ethylalcohol.

De chemische formule is CH3 (CH2)11(OCH2CH2)nOSO3Na. Soms wordt het getal weergegeven door n in de naam aangegeven, bijvoorbeeld laureth-2-sulfaat. Het product is heterogeen in het aantal ethoxylgroepen; waarbij n het gemiddelde is. Laureth-3 sulfaat komt veel voor in commerciële producten. Het wordt commercieel verkocht in - en -concentraties. De te verkrijgen concentratieverhouding wordt bepaald afhankelijk van de behoefte in overeenstemming met het gebruiksgebied.

Net als veel andere wasmiddelen is SLES irriterend. In dier- en mensexperimenten is waargenomen dat SLES oog- of huidirritatie veroorzaakt.

Hoe wordt SLES geproduceerd?

SLES wordt bereid door ethoxylering van dodecylalcohol, die industrieel wordt geproduceerd uit palmpitolie of kokosolie. Het resulterende ethoxylaat wordt omgezet in een semi-ester van zwavelzuur, die wordt geneutraliseerd door omzetting in het natriumzout ervan. De overeenkomstige oppervlakteactieve stof natriumlaurylsulfaat (ook bekend als natriumdodecylsulfaat of SDS) wordt op dezelfde manier geproduceerd, maar zonder de ethoxyleringsstap. SLS en ammoniumlaurylsulfaat (ALS) zijn veelgebruikte alternatieven voor SLES in consumentenproducten.

Hoe ziet de SLES-weergave eruit?

De vloeistof is gelig van kleur en heeft een pasteuze structuur.

Wat is de molecuulformule van SLES?

Molecuulformule: CH3 (CH2)11(OCH2CH2)nOSO3Na

In welke sectoren wordt SLES gebruikt?

  • Schoonmaakindustrie
  • Producten voor persoonlijke verzorging en reiniging
  • Olie-industrie
  • leerverwerkende industrie
  • textielsector

Wat zijn de gebruiksgebieden (processen) van SLES?

  • SLES wordt gebruikt in tandpasta's.
  • Het wordt gebruikt in schoonmaakmiddelen, handwasmiddelen en machineafwasmiddelen.
  • Dankzij het schuimende effect wordt het gebruikt in zepen, shampoos, bad- en douchegels met zijn eigenschap om de abrasiviteit van het oppervlak te verminderen.
  • SLES wordt gebruikt als smeermiddel in de olieproductie-industrie.
  • Het wordt gebruikt in de leerindustrie vanwege zijn smerende eigenschappen.
  • Het wordt gebruikt bij het verven en bedrukken van de textielindustrie.
  • SLES wordt gebruikt bij de vervaardiging van huidverzorgingscrèmes.
  • Het wordt gebruikt in gebieden waar tunnelboormachines worden gebruikt vanwege de smeer- en schuimeigenschappen.
  • Het wordt gebruikt in shampoos voor het wassen van tapijten.

Wat is de SLES-verkoopprijs?

U kunt ons bellen om de huidige SLES-verkoopprijzen te leren kennen en te profiteren van de beste prijzen.

Waar kan SLES worden gekocht?

Als SoleChem Kimya verkopen en leveren wij SLES.